ביטוח חיים למשכנתא למחלות לב
מחלות לב הן הסיבה השנייה בשכיחותה לתמותה בישראל, אחרי מחלת הסרטן, ומחלות לב מהוות גורם משמעותי לתחלואה בארץ. יש סוגים שונים של מחלות לב כמו חסימת עורקים, דום לב, אוטם בשריר הלב ועוד, ושיעור התמותה ממחלות לב גבוה יותר בקרב גברים לעומת נשים.
הרפואה המודרנית מציעה פתרונות רבים למחלות לב בכל דרגות החומרה, ורבים מצליחים להתאושש מהמחלה ולחזור לפעילות רגילה. יחד עם זאת, כאשר אדם המאובחן במחלת לב מסוימת מעוניין לרכוש ביטוח חיים למשכנתא, הוא מגלה כי חברות הביטוח מסרבות לבקשתו וכפועל יוצא גם הבנק מסרב לתת לחולה הלב משכנתא לרכישת דירה או לבניית בית.
ביטוח חיים למשכנתא למחלות לב
בשנת 2017 תוקן חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במטרה לתקן את העוול שנגרם לבעלי מוגבלות מקצרת חיים, מטרת התיקון היא לאפשר לבעלי מוגבלות ולחולים לרכוש ביטוח חיים למשכנתא. התיקון לחוק קובע כי חברות הביטוח חייבות להציע ביטוח משכנתא לחולי לב ולחולים אחרים, זו פוליסה ייחודית מסוגה ויש לעמוד בתנאים שנקבעו. לכן, אם חברת הביטוח מסרבת לבטח חולה לב בביטוח חיים רגיל – עליה להציע לו ביטוח חיים לאדם עם מוגבלות מקצרת חיים.
ביטוח חיים למשכנתא למחלות לב יקר יותר בהשוואה לביטוח חיים רגיל למבוטח שאינו חולה, ולאחר רכישת הפוליסה חולי לב יכולים לקבל משכנתא מהבנק. חשוב לזכור כי אחד מהתנאים המקדימים לקבלת הלוואה לרכישת דירה או לבניית בית הוא רכישת ביטוח משכנתא המורכבת מביטוח חיים ומביטוח מבנה.
מה מייחד ביטוח משכנתא לחולי לב?
ביטוח חיים למשכנתא לאדם חולה לב שונה מביטוח חיים רגיל בשלושה נושאים עיקריים:
- ביטוח החיים לחולה לב יהיה בשווי מחצית יתרת סכום ההלוואה, עד לסכום של 500,000 ₪.
- תקופת אכשרה של שנתיים וחצי לביטוח חיים עבור אדם עם מוגבלות מקצרת חיים.
- אדם הרוכש ביטוח חיים למשכנתא למחלות לב המקבל הלוואה לדיור, זכאי לסיוע כספי עד 300 ₪ בחודש מהמדינה.
ביטוח חיים למשכנתא לאדם חולה לב
למרות השינוי בחוק שוויון זכויות לבעלי מוגבלות, החוק עדיין לא מיושם במלואו, ויש לא מעט חולי לב המתקשים לרכוש ביטוח חיים למשכנתא. מי שמנסה לרכוש ביטוח משכנתא לחולים באוטם חמור בשריר הלב ממשיך לקבל סירוב לבקשתו, לכן גם הבנק לא מוכן להציע לו משכנתא, וכדאי לדעת כי יש פתרונות נוספים המאפשרים לחולי לב להתגבר על המכשול בדרכם לקבלת המשכנתא ורכישת הדירה.
יש לציין כי חברות הביטוח המציעות ביטוחי חיים למשכנתא דורשות מהמבוטחים למלא הצהרת בריאות ולעבור חיתום. חולי לב מוגדרים כקבוצת סיכון לכן חברות הביטוח רשאיות לסרב לבטח את החולה בביטוח חיים רגיל. התיקון לחוק נועד לפתור את הבעיה, אך כל עוד החוק לא מיושם, חולי לב מתמודדים עם התופעה ועליהם לעיתים לחפש פתרון יצירתי כדי להגשים חלום ולרכוש דירה.
הפתרונות האפשריים לקבלת המשכנתא לחולי לב הם:
- רכישת ביטוח משכנתא למחלות לב דרך הבנק ממנו לוקחים הלוואת דיור.
- רכישת ביטוח משכנתא לבן/בת הזוז של חולה הלב, בכפוף להסכמת הבנק.
- רכישת ביטוח חיים למשכנתא ללא הצהרת בריאות, החיסרון העיקרי הוא הפרמיה היקרה.
- רכישת ביטוח חיים למשכנתא דרך סוכנות המפעילה לחץ וקשרים כדי להשיג את הפוליסה.
- יש בנקים המוכנים לתת הלוואה לדיור ללא ביטוח חיים למשכנתא, כל עוד הלווה דואג לביטוח תאונות ולביטוח מחלות קשות.
אל תספקו בלא כתשובה, צרו איתנו קשר לקבלת לפרטים נוספים, אפשר להשאיר פרטים בטופס למטה ואנחנו נחזור אליכם בהקדם.