רישרד הננפלד יועץ משכנתאות
|
עודכן לאחרונה בתאריך יולי, 2022

התיקון לחוק המכר אושר בקריאה שניה ושלישית: רק 40% ממחיר דירה חדשה יוצמד למדד תשומות הבניה

התיקון כולל שני סעיפים, האחד מגביל את ההצמדה של המחיר המלא למדד תשומות הבניה והשני מגן על הרוכשים במקרה של איחור במסירת הבניה.

התיקון החדש צפוי להקטין את אי הוודאות של קוני הדירות לגבי המחיר הסופי אותו ישלמו ולדרבן את משרדי הבינוי למסור את הדירות בזמן הנקוב בחוזה.

מה הולך להשתנות?

העוול ההיסטורי לרוכשי דירות חדשות צפוי להסתיים מעת כניסת התיקון לחוק לתוקף. עד היום נהוג היה להצמיד את כל יתרת התשלום לקבלן למדד תשומות הבניה כולל את התשלומים שלא חשופים לתנודות השוק בכלל כמו מחיר הקרקע לאחר ששולם והרווח היזמי.

מרגע כניסת התיקון לתוקף יוכלו חברות הבניה להצמיד רק 40% אחוז מהעלות למדד כלומר כאשר קונים דירה חדשה את 20% הראשונים מהמחיר תשלמו כמקדמה ללא הצמדה ולאחר מכן חברת הבניה תוכל להצמיד רק 50% מיתרת התשלומים למדד תשומות הבניה שהם 40% מסך התשלומים.  

כלומר אם רכשתם דירה מקבלן במיליון ש"ח את 200 האלף הראשונים תשלמו כמקדמה שלא צמודה למדד ומתוך יתרת התשלומים רק 400 אלף יוצמדו למדד.

חשוב להגיד שמעת כניסת התיקון, את החלק היחסי ניתן יהיה להצמיד למדד על לתאריך המסירה הקבוע בחוזה ולא עד למסירתה בפועל מה שחושף את משרדי הבינוי להפסדים במקרים של איחור במסירה כשהמדד ממשיך לטפס.

אל תצאו פראיירים במשכנתא!
קבלו ב-30 שניות תמהיל משכנתא סודי שיעזור לכם לחסוך 120,000₪ ומעלה
מהו סכום המשכנתא?
תזיזו אותי
5,000,000 ₪
100,000 ₪
בדיקת-זכאות-וייעוץ-ראשוני-בחינם בדיקה זכאות וייעוץ
ראשוני בחינם
השוואת-הצעות-בין-כלל-הבנקים השוו את ההצעה
שקיבלתם מהבנק
חבר-בהתאחדות-יועצי-המשכנתאות הצעה מחבר התאחדות
יועצי המשכנתאות

התיקון שסגר את הפרצה בחוק

התיקון לחוק הקיים סוגר את הפרצה שאפשרה לחברות הבניה לקבל פטור מהקנס בגין איחור בנסיבות שאינן תלויות בחברת הבניה ומעתה הפטור אפשרי רק במקרה בו האיחור באשמת הרוכש או במקרה והחוזה סוכל.

בעבר סכום הפיצוי היה ניתן לאחר 60 יום איחור בגובה של 150% משכר דירה באזור ומעת כניסת התיקון הסכום יתחיל משכר דירה מלא (100%) במקרה של איחור של בין חודש לארבעה חודשים, החל מהחודש החמישי ועד העשירי 125% ומעל לעשרה חודשים 150%.

מה הסעיף שירד מהתיקון החדש?

הוועדה החליטה להוריד מהתיקון את הסעיף בנוגע לביטול התשלום של רוכשי הדירות לעו"ד של חברת הבניה והתשלום בגובה 6 אלפים שקלים בממוצע עבור ייצוג המשפטי נותר כפי שהיה.

Share on whatsapp