הטבות לאנשי קבע המתיישבים בנגב
זהו איננו סוד, כי מדינת ישראל היא מדינה קטנה בשטחה, שרוב אוכלוסייתה מעדיפה להתגורר במרכז הארץ. אזורי הפריפריה הצפונית והנגב, לעומת זאת, נותרים להיות מיושבים בדלילות גם היום, בין אם זה בגלל סיבות גיאוגרפיות (הנגב הוא ברובו מדברי), שיקולים כלכליים (קושי למצוא תעסוקה מתגמלת), ביטחוניים (עוטף עזה ויהודה ושומרון) ועוד.
עם זאת, מאז ומתמיד, היה אינטרס למדינה ליישב את אזורי הפריפריה באוכלוסייה יהודית, וזאת גם כדי לסמן את גבולותיה של המדינה ולא להפקיר את השטחים למיעוטים הערביים (בעיקר בשנים הראשונות לאחר הקמת המדינה) וגם כדי לפזר את התושבים בצורה מאוזנת יותר ובצורה זאת לגרום לירידת מחירי הנדל"ן במרכז – עניין שרלוונטי במיוחד כיום, בתקופה של מחירי דיור גואים. לצורך כך, עושה המדינה מאמצים רבים בבניית תשתיות וכבישים, תמריצים כלכליים שונים, הטבות מס לשכירים ובעלי עסקים ועוד.
צעד חשוב נוסף שעושה המדינה, באמצעות משרד הביטחון, היא העברת בסיסים גדולים של צה"ל לאזור הנגב. מדובר כאן בעצם במרכזים צבאיים שבהם משרתים אלפי אנשים, כאשר הכוונה היא, כי מעבר זה יזרים השקעות שונות לאזור ויפתח את הפריפריה מכל הבחינות והתחומים.
הטבות לאנשי קבע המתיישבים בנגב
פרויקט העברת הבסיסים לנגב נקרא הקמת עיר הבה"דים, כאשר מיקום הבנייה נקבע בקרבת העיר באר שבע. בגלל הכמות הגדולה של האנשים, אשר עובדים בבסיסים הצבאיים בעיר הבה"דים העתידית, משרד הביטחון מנסה למצוא פתרון מוצלח במציאת דיור לאנשי קבע ואזרחים עובדי צה"ל השונים, שנמצאים בבסיסים מידי יום. סיטואציה, בה אנשי הקבע גרים ליד הבסיס שמוקם בדרום, תתרום גם לעובדים עצמם מבחינת נוחות וגם לפיתוח האזור, שירוויח אוכלוסייה חזקה שתיכנס לפריפריה הדרומית.
תכנית ההטבות כוללת שורה של תמריצים, הקשורים לדיור בערים באר שבע, דימונה וערד, כאשר ניתן לחלק את התמריצים הללו לשני חלקים עיקריים – סבסוד עלויות פיתוח וסיוע בתשלום שכר דירה. יש צורך לציין, כי ההטבות הללו מיועדות אך ורק לאנשי קבע אשר עומדים לעבור לנבטים וקריית ההדרכה ובנוסף, לא הייתה ברשותם דירה מדרום לבאר שבע בשנת 2010.
סבסוד עלויות פיתוח לאנשי צבא קבע המתיישבים בנגב
החלק הראשון של ההטבות, אשר מגיעות לאנשי הקבע שבוחרים לעבור לנגב, נוגע לסבסוד עלויות פיתוח ובנייה של שכונות חדשות, שמתעתדות לקום עבור אנשי הקבע (על פי החלטת ממשלה משנת 2010). הסבסוד יחולק בין משרד הביטחון, משרד הבינוי והשיכון ומשרד הפיתוח של הנגב והגליל ויסתכם בכ-22 מיליון ₪. הישובים שנכללים בתוך מפת ההטבות הם באר שבע, אופקים, דימונה, כרמית וערד.
הזכאים לסבסוד זה הם, כאמור, אנשי קבע שעוברים לנגב ולא הייתה ברשותם דירה מדרום לבאר שבע בשנת 2010. בנוסף לכך, לאחר קבלת ההטבה, אין באפשרות אנשי הקבע למכור את הדירה למשך חמש שנים. במקרה שתופר הוראה זו, הרי שרוכש הדירה יצטרך לפצות את המדינה בגובה הסבסוד.
סיוע בתשלום שכר דירה לאנשי קבע המתיישבים בנגב
לצורך קבלת הסיוע בשכר דירה, על אנשי הקבע המעוניינים בכך, יש לפנות לאחת החברות שעוסקות בענייני שכר דירה ולהביא תעודת זהות, חוזה שכירות באחד הישובים, פרטים על חשבון הבנק של המשכיר וגם אישור על קבלת הטבות בעקבות מעבר לנגב. גובה הסיוע הוא 1200 ₪ עבור ערד, ירוחם ואופקים, 1000 ₪ עבור דימונה ו-800 ₪ עבור באר שבע. הסיוע יינתן לתקופה של שנתיים בלבד.
מטרתנו בפורטל משכנתא גורו הוא לספק אינפורמציה רלוונטית ואקטואלית לקוראי האתר במגוון תחומים שקשורים לנושאי הנדל"ן והמשכנתאות – הכול בהתאם להתפתחויות האחרונות בישראל. תחומים אלו, אשר לעיתים קרובות זרים לחלוטין עבור אנשים שלא למדו אותם באקדמיה או אולי עסקו בהם בצורה מקצועית, יכולים להיראות כמסובכים מאד, כאשר מתעורר הצורך לרכוש דירה.
דבר נוסף שאנו מנסים לעשות באמצעות אתר משכנתא גורו, הוא לייצר מפגשים בין לקוחות ולווים פוטנציאליים של משכנתא לבין מומחים בתחום וגופים פיננסיים בעלי מוניטין, אשר מציעים את האפשרויות המשתלמות ביותר למימון הדיור. בצורה כזו, יוכלו קוני הדירות הפוטנציאליים לקבל את מרב המידע לפני שהם מתחייבים על סכומי כסף גבוהים לטווח ארוך במסגרת של משכנתא.
תמהילי משכנתא מומלצים
במידה ויש לך שאלות נוספות בנוגע להטבות לאנשי קבע המתיישבים בנגב או בנושאי משכנתא אחרים לדוגמת משכנתא חדשה או מיחזור משכנתא ב-2020, פנה אלינו כבר היום. כל מה שעליך לעשות זה להשאיר את הפרטים האישיים שלך בעמוד זה והנציגים שלנו יחזרו אליך במהירות האפשרית.